"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2013. május 12. 08:04 - D.C

Egy igazán felemelő szombat estét tölthettünk együtt a Főnix Csarnokban

20130503085709_04.jpg

Több ezren hallgatták a kezek és lábak nélkül született Nick Vujicic előadását a kitartásról, szeretetről, és mindenekelőtt arról, hogy sohasem szabad feladni a reményt. A zsúfolásig megtelt Főnix Csarnokban a 17 éves kora óta a világot járó Nick a saját példáján keresztül, sokszor ironikusan, jó ízlésű humorral hívta fel a közönség figyelmét arra, hogy nincs olyan helyzet az életben, amikor ne lenne érdemes folytatni a küzdelmet. Az estre váltott belépőjegyekből befolyt bevételt jótékony célra ajánlották fel.

 Volt szerencsém önkéntesként részt venni a Nick Vujicic Főnix Csarnokban rendezett fellépésén, a Nem Adom Fel Alapítvány képviseletében.

Egy felhívásnak köszönhetően jelentkeztem, hogy segíteni szeretnék eme nemes est lebonyolításában, mivel Nick-et csodálatos embernek tartom amiatt, hogy sosem adja fel és ezt a hitet hirdeti is motivációs trénerként az embereknek. Hiába született végtagok nélkül, gépel, úszik, golfozik és teljes életet él gyönyörű feleségével és 2 hónapos kisfiával.

Azt hogy létrejött ez az esemény Magyarországon a Nem Adom Fel Alapítvány és az Ez az a nap! Szervezőiroda közös szervezésének köszönhetjük.

20130503085709_03.jpg

A debreceni előadásra 20-án került sor, aznap délelőtt még Pécsett tartott előadást, így 1 órás csúszással indult a rendezvény, de úgy gondolom, hogy érdemes volt várni.

Színpadra lépett még a sérültekből álló Gospel kórus Bolyki Balázs vezetésével, Noel Richards és Pintér Béla.

Nick az előadását vicces sztorikkal kezdte a hangulat feloldása végett, amin a közönség nagyon jól szórakozott, majd áttért komolyabb témákra, pl. hogy tinédzser korában öngyilkosságot kísérelt meg, megpróbálta belefojtani magát a fürdőkádba. Ez szerencsére a szülei iránt érzett szeretetből fakadóan mindössze kísérlet maradt. Elmondta, hogy sokáig nem látta értelmét az életének, később viszont rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, bíznia kell Istenben és célt kell keresnie az életében.

Arról is mesélt, hogy fordulópontot jelentett az, amikor először találkozott olyan emberrel, aki hasonlóan hozzá végtagok nélkül született.

Életcélját abban találta meg, hogy beszéljen embertársainak a hitről és a szeretetről.20130503085709_05.jpg

 

Ezt követte még a kórus és Nick közös éneklése, amikor is a közönség soraiban többen is felálltak táncolni, örömünnep szerű hangulat alakult ki, majd ezután nagy örömömre az önkéntesek felmehettek a színpadra és közelről is láthattuk, illetve megölelhettük ezt a rendkívüli embert.

Véleményem szerint, akik részt vettek ezen a szombat esti rendezvényen és hagyták, hogy szívüket átjárja a szeretet, azoknak az embereknek valamelyest megváltozott az életük, mert olyan felemelő, hitet adó néhány órát tölthettünk együtt, hogy végiggondoljuk, hogy mi számít igazán az életben.

20130503085709_06.jpg

 

Forrás:www.ezazanap.hu

Képek:www.google.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr745296082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása