"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2013. április 03. 09:21 - D.C

A Harmadik Dimenziós Tudat

300927_113821182058780_100193156754916_90896_905515196_n_1.jpgHarmadik dimenziós tudat a pont, vonal, hosszúság, szélesség, magasság, és a térfogat tudatossága. Ennek a dimenziónak az elsődleges tudata a fejlettebb állatok és az ember birodalma. A humanoid forma első és a második dimenziós elemekből épül fel, amelyek a következők: a víz, ásványi anyagok, a genetikai kódok, és biológiai anyagok, valamint az egyéni lélek. Ez az egyéni lélek megkülönbözteti az emberek az állatvilág többi tagjától, akiknek többnyire csoportlélekkel rendelkeznek.

A harmadik dimenzió az idő / tér és ok / hatás paradigmájába van zárva. Ez a dimenzió egy tanulószoba, ahová a lelkek azért járnak, hogy humanoid fizikai testükben többet tudjanak meg a teremtésről. A harmadik dimenzióban, az élet mindent letükröz, amit megkísérlünk megérteni. Ezért gondolataink és érzéseink által való teremtés folyamata lelassul, így tudjuk követni tudatunk tartalmának viszonylatait.

A harmadik dimenzió az úgynevezett tudatos világ. Vannak azonban az emberi tudatnak különböző szakaszai, amelyek gyakran hierarchikusan egybeesnek életkorunkkal és az életünk szintjével.

Az ELSŐ ÉLETSZAKASZ

Az első szakaszban, gyermekekként másoktól függ a túlélésünk. Ebben a függőségi állapotban a nem fogjuk fel, hogy a tudatunk magjával hozzuk létre életünket. Úgy hisszük, hogy nem tudjuk befolyásolni környezetünket, és az életünk körülményeinek áldozatai vagyunk. Célunk, hogy gyermeki szakasz átlépése közben elég öntudatra tegyünk szert a függetlenné váláshoz.

 

A MÁSODIK ÉLETSZAKASZ

A második szakaszban függetlenek vagyunk. Ez a függetlenség fokozatosan alakul ki, ahogy megtanuljuk, hogy képesek vagyunk irányítani a saját életünket. Döntéseink és tapasztalataink alapján, bizalmat nyerünk arról, hogy felelősséget tudunk vállalni, és ezt fenntartani, mivel tiszteletben tartjuk saját magunkat. A tisztelet egyfajta személyes hatalmon alapul. Enélkül a személyes hatalom nélkül tele vagyunk félelemmel, amely csökkenti "túlélésünk” esélyét.

 22959556.jpg

A HARMADIK ÉLETSZAKASZ

A harmadik szakaszban megbízhatóvá válunk. Ez a megbízhatóság fokozatosan alakul ki, ahogy elegendő bizalmat és tiszteletet adunk magunknak, hogy másokért is felelősséget tudjunk vállalni. A pozitív tapasztalatok által megtanultuk, hogy nem csak saját életünkre vagyunk hatással, hanem a mások életére is. Úgy érezzük, megszerzett az önbecsülésünk által megbízhatóvá váltunk.

Sajnos, az emberek úgy is vállalnak másokért felelősséget, hogy ők még a függőségi szakaszban vannak, vagy még saját magukért sem tudnak felelősséget vállani. Ez generációról generációra diszfunkcionális családokat teremt.

A HARMADIK DIMENZIÓS TUDAT KITERJESZTÉSE

Emberként megvan a képességünk, hogy emlékezzünk a múltra és a jövőre, miközben tisztában vagyunk a jelennel. Ugyanakkor igazi Énünk nagy része elveszik a tudattalanunkban. Ez a veszteség a teljességtől való elkülönülés érzését hozza, a félelmet, hogy korlátozva vagyunk vágyaink elérésében, és a meggyőződést, hogy "keményen meg kell dolgoznunk", hogy elérjük céljainkat.

A harmadik dimenziós társadalom és "tudomány" igyekszik bizonyítani, hogy a létező egyetlen valóság, amit öt fizikai érzékszervünkkel érzékelünk, és arra ösztönöz bennünket, hogy azt higgyük, háromdimenziós felfogásunk a valóságról az egyetlen valóság. Ebben a tudatállapotban a szellem megdermed az anyagban, és tudatunk a személyes egónra korlátozódik. Ezért erős értelemben vett egó fejlesztése gyakran csak a csoport-identitás vesztesége árán lehetséges. Ez a korlátozás a különösen meghatározó a nyugati világban, ahol az egyéni eredmények és a birtoslás gyakran a legfontosabb részei életünknek.

Szellemi Énünk tudatosságára csak úgy lehet emlékezni, ha kibővítjük tudatunkat, hogy befogadja a magasabb dimenziókat. Ekkor tudjuk elengedni másoktól való függőségünket, és begyógyítani a tehetetlenség és az áldozattá válás érzését. Ezután egy új értelemben válunk függetlenné, mert ráébredtünk, hogy egyedül mi hozzuk létre saját valóságunkat. Ezáltal megbízhatóbbá válunk, mint valaha, mert többé nem tartóztatnak fel ígéreteink és célkitűzéseink "tudattalan" állapotunkban.
neurologia-vagott.jpgAhogy egyre inkább tudatába kerülünk valaha elfelejtett énünk több aspektusával is, a tudat kitágul és kiterjeszti egónkat harmadik dimenziós valóságon túl. Harmadik dimenziós tudatosság bővülésének szintjei:

egyéni tudat ~ csoport tudat ~ közösségi tudat ~ nemzeti tudat ~ kollektív tudat ~ planetáris tudat ~ Galaktikus Tudatosság

Ahogy tudatunk bővül, úgy a világról alkotott képünk is, amelyben élünk.

 

Bővítem a tudatomat a következő szintre. Három-dimenziós vagyok. Tisztában vagyok magammal, mint egyedi ember, de még mindig a túlélésért küzdök. Táplálnom kell magam, menedéket kell találnom, és testemet be kell fednem. Szeretnék találni egy társat, akivel utódot hozhatok létre. Létezik ennél több? Igen, vannak érzések és gondolatok. A gondolataimmal emlékszem a múltamra. Ezeket az emlékeket érzéseim töltik be boldogsággal, fájdalommal, szeretettel, vagy a félelemmel. Gondolataimmal megtervezem az áhított jövőmet. De vajon van -e hatalmam ahhoz, hogy életemet megteremtsem, vagy csak körülöttem lévő világ áldozata a vagyok?

http://galaktikusportal.hu/Cikkek/a-harmadik-dimenzios-tudat.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr505190219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása