"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2013. január 17. 09:40 - d.szabi

Megvilágosodás

Spiritualis-Elmeny.jpg

A megvilágosodás nem valami nagyon távoli dolog. Nagyon is közel van; bennünk rejtezik. Belső fejlődésünk által minden pillanatban tudatosan belenőhetünk a megvilágosodásba.Ahhoz, hogy a megvilágosodás a miénk lehessen, őszinteségre és alázatosságra van szükségünk.Mindannyian keresők vagyunk, és a célunk ugyanaz: belső békét, fényt és örömöt elérni, elválaszthatatlanul eggyé válni Forrásunkkal, és valódi elégedettséggel teli életet élni.A megvilágosodás a lélek tudatos tudása. Az emberiség a megvilágosodásban ismeri  fel először Isten mindenható Erejét, határtalan Részvétét, végtelen Fényét és hiánytalan Tökéletességét.

Csak egyetlen dolog van ezen a világon, amit érdemes birtokolnunk, és ez a megvilágosodás.

A megvilágosodásnak nem csak a lélekben, hanem a szívben, az értelemben, az életerőben és a testben is végbe kell mennie.

Amikor belépünk saját létezésünknek és a világ létezésének a Forrásába, akkor a Valóságot közelítjük meg. Ez a Valóság a mi állandó Gyönyörünk, és a Gyönyör Isten Lélegzete.

A megvilágosodással korábban már rendelkeztél, csak elfelejtetted; már nem teljesen új a számodra.

A mi utunk lényegében a szív útja, és nem az elme útja. Ez nem jelenti azt, hogy mi kritizáljuk az elme útját.

Elég rég óta követed már mások igazságát, itt az ideje, hogy rátalálj a saját igazságodra! A te igazságod legyen az egyetemes igazság, a többi csak légvár. Adj időt magadnak, hogy felfedezd, megismerd, és alkalmazd! Figyelj és légy nyitott magadra első sorban. És engedd megnyilvánulni ami benned van.

Nem kell valamilyenné válnod, mert már vagy valamilyen. Az út soha nem valamivé válás, az út a megismerés. Nem kell sehová sem eljutni mert már ott vagy. Ez az egyik nagy egyetemes igazság! Az út tarthat évekei évtizedekig, vagy lehet akár egy pillanat is, amikor a felismerés megszületik! Ez csak az elme nyitottságán múlik, akiről azt hiszed te vagy. Az igazság mindig jelen van, a kérdés hajlandó vagy e meglátni, felismerni.
-    hogyan?
Ezért tényleg nem kell csinálni semmit, az igazság jelen van mindig és mindenkor, az igazság nem jó és nem rossz. A tiszta tudat tisztán látja, nem engedi hogy az elme gondolatokkal belepiszkítson, és érzésekkel eldeformálja be skatulyázza, hogy megmagyarázza. Az igazság az a valóság. Csak fogadd be az igazságot, figyelj rá, várd hogy megnyilvánuljon. Ne keresd mert csak elviszi a figyelmedet. Ő megteszi.

(http://nio-azelettudomanya.blogspot.hu/2012_01_01_archive.html)

(http://www.srichinmoy.org/magyar/spiritualitas/a_mi_utunk/index.html)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr195023096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása