"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2012. október 16. 18:06 - d.szabi

Nincs felesleges ismeret!

tudsec1.png

Nincs felesleges ismeret, nincs értelmetlen információ, nincs egyetlen lényegtelen pillanat sem! Életed minden egyes lépésére, minden ezredmásodpercére szükséged volt, hogy eljuthass oda, ahol ma vagy.

Bármikor megtehetitek, hogy kiléptek a magatokra kényszerített szerepből. Ha abbahagyjátok ezt a görcsös tökéletességre törekvést, ha élvezitek az Életet, akkor átérzitek, milyen csodálatos is a világ.

Mindenki önmagát látja a világban, és mindenki számára olyan a világ, amilyennek látja

A legtöbb ember képtelen boldog lenni, mivel a világ belenevelte a komorságot. Pedig az öröm az Élet és a tudatos megnyilvánulás alapja. Te azonban felismerted a szomorúság előnyeit: amikor gyermekkorodban nyugodtan, boldogan játszottál, senki sem figyelt rád. Ám amint valami problémád volt, egyből rád figyeltek az emberek. Ebből következően a boldogtalanságot akaratlanul is előbbre valónak tartod a boldogságnál.

A szavak hatalmas erejével egymást boldoggá is tehetnénk, mégis inkább fájdalmat és szenvedést teremtünk. Mindezt persze öntudatlanul tesszük, így okozva problémát (...). Nem tanítottak meg a szüleink bánni a szavakkal, mert annak idején az ő szüleik sem tudtak bánni a beszéd teremtő erejével. Öntudatlan reflexként az egótok parancsára direkt bántjátok a többi embert - a legtöbbször azokat, akiket állítólag a legjobban szerettek.

krisztus-a-napban.png

Az emberek a gondjaikért hajlamosak másokat okolni. Ha meg akarjátok ismerni a körülöttetek létező világot, akkor meg kell értenetek, hogy azért nem vagytok tudatában saját teremtő tulajdonságotoknak, mert tökéletesen beleéltétek magatokat az éppen aktuális szerepetekbe.

Hogy többé ne uralkodjanak rajtad az indulataid, fel kell ismerned, hogy a feszültség nem más, mint energia (ugyanaz, amelyből a nyugalom is áll). Akkor lesz a nyugalomból feszültség, ha megtagadsz, elnyomsz, elfojtasz önmagadban valamit. Az anyagi életed folyamán az érzelmeid meghatározóbbak gondolataidnál.

Minden "hibádnak", negatív tulajdonságodnak megvan az igazi, segítő tulajdonsága. Ha változtatni szeretnél rajtuk, először el kell ismerned a létezésüket - ahelyett, hogy letagadnád őket. Mert amit letagadsz, az kívül lesz a megértésed határain!

Ha valaki felidegesít, az azért van, mert vannak olyan tulajdonságai és cselekedetei, amelyek benned is megvannak, csak annyira elfojtottad őket, hogy nem tudsz a létezésükről. Éppen ezért hihetetlen intenzitással befolyásolnak téged, de mivel nem veszel róluk tudomást, az egód a maga módján próbálja felhívni rájuk a figyelmedet. Azok a személyiségjegyek, amelyeket hibának látsz másokban, mind megvannak benned is, csak letagadod a létezésüket.

2215_szivarvanyfeny.jpg

A Létezésből árad a boldogság. De ne akarj boldog lenni. Engedj el magadból mindent. A vágy, hogy üres legyél, az is akarat, az is ego. Egyszerűen csak legyél. Engedjétek meg magatoknak, hogy az életetekben megjelenő szép dolgok megosszák veletek szépségüket. Feledkezzetek bele az Életbe.

A fizikai világban az emberek legnagyobb ereje a szavakban rejlik. A másik ember megjegyzése a személyiségtől függően mindenkit korlátok közé szorít: valakit csak néhány óráig befolyásol, míg más akár bele is betegedhet.

http://www.citatum.hu/konyv/Mit_keresett_Isten_a_nappalimban%3F

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr974852494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása