"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2012. január 26. 18:06 - d.szabi

Mi az agykontroll és mire jó?

logo.jpg

A Stanfordi Egyetem kutatói szerint elménk képességeinek csupán mintegy 2%-át használjuk ki.

A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, praktikus, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy ennél lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki istenadta lehetőségeinket, s így sikeresebben oldjunk meg mindenfajta problémát.

Egyik fontos eszköze a RELAXÁCIÓ avagy lazítás, ami egyúttal a bizonyítottan megbetegítő hatású STRESSZT is levezeti.

Az agykontroll nem vallás. Ateista ember ugyanúgy megtanulhatja elméje hatékonyabb használatát, mint az istenhívő, ahogy világnézetétől függetlenül mindenki megtanulhat például úszni is.

A módszer alkalmas:

• a stressz levezetésére,
• alvászavar megszüntetésére,
• ébresztőóra nélküli, időzített ébredésre,
• élénkítőszer nélküli felfrissítésre (például autóvezetéskor),
• a fejfájások 90%-ának és a migrénnek gyógyszer nélküli elmulasztására,
• a minket foglalkoztató kérdések, bölcsebb tudatalattink és az úgynevezett kollektív tudattalan evonásával történő megválaszolására,
• a memória fejlesztésére,
• gyorsabb és hatékonyabb tanulásra,
• a jó döntéshozatal megkönnyítésére,
• céljaink elérésére (magunk és szeretteink gyógyulását is beleértve),
• a fájdalom és a vérzés gyors uralására,
• szokásaink (pl. dohányzás, alkoholizálás, túlzott evés, lustaság, rendetlenség) akaraterő és kínlódás nélküli megváltoztatására,
• gyerekeink és felnőtt szeretteink szavak nélküli megsegítésére,
• a misztikusnak hitt, ám valójában természetes és hasznos intuíció avagy megérzőképesség rendkívüli fokozására.

Hogy hosszú távon mit eredményez a tanfolyam elvégzése, arról sokat elárul tudományos felmérésünk, melynek során 1008 olyan magyar ember írta meg névtelenül tapasztalatát, akik átlagosan két és fél éve végezték el 4 napos kurzusunkat. Kiderült, hogy azóta átlagosan 55,1%-kal ritkábban szorultak orvosi kezelésre, 62%-kal kevesebb gyógyszert kellett bevenniük, általános egészségi állapotuk szubjektív értékelésük szerint 57%-osról 84%-osra, energiaszintjük 50%-osról 85%-osra, hangulatuk pedig 48%-osról 88%-osra javult.

Agykontroll (José Silva módszerével)

 

A Silva-féle agykontroll egy olyan önsegítő program, mely állítása szerint megtanít IQ-nk növelésére, paranormális képességek kifeljlesztésére, testünk gyógyítására az elménkkel, Isten megtalálására, és sok másra. A program megígéri, hogy “elménk kihasználatlan erejével bármit elérhetünk, amit kívánunk”. A program José Silva(1914-1999) szellemi terméke, aki polgári foglalkozását tekintve villanyszerelő volt, és szinte falta a pszichológiai, parapszichológiai és vallásos könyveket, és maga is összehozott sok próbálgatással valami hasonlót. Vizsgálta a hipnózist, mivel azt remélte, hogy fejleszteni tudja gyermekei intelligenciahányadosát, de inkább a paranormális képességek fejlesztése kezdte el érdekelni, miután meggyőződöt róla, hogy egyik lánya tisztánlátó.

Silva szerint a módszert 1944-ben kezdte alkalmazni családján és barátain, de a program, ami az ő nvét viseli 1960-ban indult. Ő hol “szubjektív tanulásnak”, hol pszichoorientológiának nevezte, amit így definiált: “ Megtanítani az elmét, hogy tudatosan működjön a pszichikus dimenziókban... tudatára ébredhetünk az emberben rejlő gazságra, és arra, hogy mindez, hogyan fordítható az emberiség javára.”

 

Tehát Silva nem csak egy módszert talált, amitől az emberek okosabbak, egészségesebbek, és boldogabbak lesznek, azt is megtalálta, hogy miért működik. Arra tanítja meg az embereket, hogy a jobb agyféltekét használják.

 

Akik csak a bal agyféltekével gondolkodnak és cselekszenek gyakrabban lesznek betegek pszichoszomatikus okoból. Gyakrabban éri őket baleset. Többet hibáznak. Sikertelebbek. Akik a jobbal gondolkodnak és a ballal cselekszenek, mindezzel ellentétben egészségesebbek, ritkábban hibáznak, és sikeresebbek az életben.

 

Honnan veszi mindezt? Szerinte a balagyféltekések a béta hullámokat használják, míg a jobbagyféltekések alfa hullámokat. Silva szerint az alfa hullámok sokkal jobbak, mint a béta hullámok. Valójában az alfa hullámok meditáció és hipnózis alatt gyakoribbak, ez a figyelem fókuszának és a vizuális ingerek hiányát jelzi, nem valamilyen magasabbrendű agyi működést. Ráadásul agyunk mindkét felén megjelenik. Igen halvány a bizonyíték arra, hogy a zsenik és a művészek elsősorban az alfa szinten működnek. A béta hullámok a koncentráció és az élénk idegi működés jelei. Ha túl sok van belőlük az stresszt jelez. De senki sem akarhatja kiküszöbölni a béta hullámait, hacsak nem pihenni vagy aludni szeretne. Akkor a pihenéshez valóban több alfa hullámra, az alváshoz pedig delta hullámra van szükség.

Forrás: www.freeweb.hu                

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr63859506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása