"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2012. január 20. 22:07 - d.szabi

A nevetés csodája!

laughter-new250.jpg

Hogyan hat egy adag nevetés?

A tudósok azt állítják, hogy a gyermekek naponta 100 – 200 alkalommal nevetnek, míg a felnőttek vagy egyáltalán nem, vagy csak naponta kétszer. Pedig a kutatók alapos elemzések után kijelentették, hogy a nevetés jót tesz nemcsak a testnek, hanem a léleknek is.A nevetés következtében a nyálban lévő antitestek száma megnövekedzik, ettől könnyebben leküzdjük a felső légúti fertőzésekkel.

A kacagás hatására szervezetünk olyan enzimet választ ki, amely megvédi a gyomrot a fekély kialakulásától. Szabályozza, feszesíti a hasizmokat, valamint testünk összes izmát ellazítja. Segít az idegzsábák és a reuma tüneteinek csökkentésében. Megváltoztatja a perspektívánkat (a nevetés hatására máshogyan látjuk a világot).A gondolkodásunkra is jó hatással van. Csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot. Segít a testnek a vírusok leküzdésében. Endorfint szabadít fel, amely természetes fájdalomcsillapító. Segíti a tápanyagok és az oxigén eljutását a szervezetünk szöveteihez. Nem utolsó sorban pedig jól érezzük magunkat tőle!

(Timothy Conway)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr243602750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása