"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2015. március 16. 05:39 - D.C

Csendes percek: A SZELÍDSÉG LELKE

happi1.jpg

A SZELÍDSÉG LELKE

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. (Gál 6,1)
Pál apostol híradást kapott arról, hogy a galáciai gyülekezetekben rivalizálás és irigykedés támadt. Figyelmeztette őket, hogy „szelíd lélekkel” igazítsák helyre a megtévedteket. Emlékeztette őket, hogy Krisztushoz tartoznak, és eszerint cselekedjenek.


Nem könnyű Pál apostol intését komolyan venni, amikor olyan emberekkel találkozunk, akik nem úgy élnek, ahogy szerintünk kellene; a harag és ítélkezés sokkal természetesebb, mint a tágszívü befogadás. De Krisztus még az öt keresztre feszítőknek is megbocsátott. Nem lehetünk mi sem kevésbé megbocsátók és megértők a minket megbántókkal szemben.
Néha hallom, hogy gyülekezeti emberek panaszkodnak azokra, akiknek más a politikai nézetük, mint az övék. A párbeszéd gyógyulást és megértést eredményezhet A szeretet összeforraszthatja a szétszakítottságot. Ha másoknak is megadjuk ugyanazt a jogot a véleményalkotásra, melyet magunknak fenntartunk, megszűnhetnek az egymás közé emelt falak. Ha nem mindig a „mi” és „ők” kategóriájában gondolkodunk, nagyobb esélyünk van az igazság felismerésére.
Jézus fo parancsolata: szeretni Istent és embertársainkat (Mt 22,37-40).

A szeretet erősebb, mint a véleménykülönbség.

Csendes percek: részlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr537273923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása