"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2012. február 13. 15:13 - d.szabi

Soha ne hallgass másra mindig a szívedre hallgas!

öröm.jpg

Hányszor fordult már elõ az életedben, hogy valamit azért nem próbáltál ki, valamit azért nem tettél meg mert mások puszta jószándékból lebeszéltek róla?

"Miért ilyen fontos ez neked?", "Járt utat járatlanért soha el ne hagyj!","Ilyen gazdasági helyzetben munkát változtatni?" És még sorolhatnám a végtelenségig az ilyen és ehhez hasonló "lelkesítõ" mondatokat. Ugye tudod, hogy ezek kivétel nélkül gondolati vírusok, amitõl meg kell védened magad.

Nem csak a saját életedben hangzanak el a fentihez hasonló "lelkesítõ szavak"

Íme néhány remekbe szabott gondolati vírus, ami történelmünk nagyjait nem tudta visszatartani attól, hogy sikerre vigyék az életüket:

Beethovent zenetanára a komponálásra tökéletesen alkalmatlannak találta

Walt Disneyt az egyik lapszerkesztõ azért rúgta ki, mert ötlettelen embernek tartotta

Thomas Edisont, a villanykörte és még vagy 1000 dolog feltalálóját a tanárai szörnyen ostobának titulálták, aki semmit nem képes megtanulni

Albert Einstein egyik tanára értékelése szerint: "Lassú eszû, összeférhetetlen és örökké csak a habókos gondolatai foglalkoztatják". Kicsapták a fõiskolára és még a zürichi mûszaki fõiskolára sem vették fel.

Richard Bach a Jonathan Livingstone a sirály címû nagysikerû spirituális novella szerzõjét 18 könyvkiadó utasította vissza, míg végül kiadták. Csak 1975-ig több mint 7 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban.

A történelem jócskán igazolta ezeknek az embereknek a sikerét, annak ellenére, hogy korábban milyen állításokkal illették õket

Ugye ezek után soha többé nem akarsz lemondani az álmaid megvalósulásáról, csak azért, mert mások lehetetlennek, feleslegesnek, ostobának, gyerekesnek, vagy egyszerûen nem helyénvalónak tartják. Csak tarts ki mellette, ne add fel… akkor meglesz!

 

Schilling Péter

Életvezetési tanácsadó,

az örömteli élet szakértõje

www.szammisztika.com

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr104101598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása