"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2012. január 26. 22:36 - d.szabi

Mi az aura?

srthshgf.jpg

Mi is az az AURA?

Az élőlényeket körülvevő láthatatlan energiaburok az aura. Ez a burok híven tükrözi lelkünk rezdüléseit. A lelkek közötti találkozások ártalmasak is lehetnek, akár meg is betegíthetnek.Auránk másokkal együttműködve tölti be védelmező és erősítő feladatát. A lelkek közötti találkozások azonban ártalmasak is lehetnek, megbetegíthetnek. Korunkra még inkább érvényes ez, mint valaha, hiszen soha nem nyílt ennyi lehetőség tömegek tudatának egyidejű befolyásolására.

Világegyetemûnkben minden rezgésekbõl áll. Minden atom annak összes részével együtt, minden elektronnal és elemi részecskével, még a tulajdon gondolataink és tudatunk is rezgésekbõl épül föl. Úgy határozhatjuk meg az Aurát, mint rezgést amely minden anyagi tárgyat körülölel. Ez már elég az Aura érzékeléséhez, feltéve ha képezhetjük magunkat a Aura rezgéseinek látására.

- Az élõ (tudattal rendelkezõ) dolgok (emberk, növények stb.) körül lévõ Aura idõvel változik, néha meglehetõsen gyorsan.

- Az élettelen tárgyak (kövek, kristályok, víz) körül lévõ Aura alapjában véve állandõ.

A fentebbi állításokat megkérdõjelezhetetlenül bizonyították orosz tudósok, akik a Kirlian effektust használva már több mint 50 éve tanulmányozzák az Aurát.

Az emberek körüli Aurát részben elektromágneses sugárzás alkotja, ami a mikrohullámútól az infravörösön át egészen az ultraviola fényig mozog. Az alacsony frekvenciájú mikrohullámú és infravörös része a színképnek (testhõmérséklet) úgy tûnik, hogy a testünk alacsonyabb funkciójival van összefüggésben (DNS szerkezet, anyagcsere, keringése rendszer stb.) míg a magas frekvenciájú (ultraviola) hullámok inkább a tudatos tevékenységeinkel kapcsolatosak, mint a gondolkodás, kreativitás, szándékaink, humorérzék és érzelmeink. Az orosz tudósok, akik 3 évtizeddel tartanak mindenki elõtt az Aura kutatás területén, felfedezték, hogy DNS-ünk megváltoztatható a mikrohullámú Aura befolyásolásával. A magas frekvenciájú ultraviola rész nagyon fontos és egyben a legérdekesebb, de mindközül a legkevésbé ismert is. Ugyanakkor ez az a rész, ami puszta szemmel is látható.

 

Az aurarétegek

1. szint: Fizikai réteg: - vastagsága maximum 7-8 cm. Színe általában fehér vagy szürkésfehér. Feladata a fizikai test védelme a káros sugárzásokkal szemben. A fizikai testet ért sérülések, műtéti hegek jól látszanak benne. Fizikai aurarétegük az élőlényeken kívül az élettelen dolgoknak is van, csak kisebb. A védőmáz szerepét tölti be.

2. szint: Morális réteg: - vastagsága 8-10cm. A teljesült vágyak szintje. Életünk jó forgatókönyvében nem szerepelt, de megvalósult vágyaink képeit tartalmazza. Pl.: egy szexuális kapcsolat vagy egy luxus villa képe ... fontos jelzés erkölcsi életünkről, jellemünkról! Az önzőségünket jelzi, pontosabban azt, amit önző vágyainkból már megvalósítottunk. Akinek nincsenek megvalósított önző vágyai, annak itt nincsen képe. Pillanatnyi érzelmeink is ezen a szinten jelennek meg, különböző színű érzelmi energiák formájában. Ezeknek az energiáknak a színe az érzéseinktől függően változik. Szerelem-rózsaszín, harag-vörös, keserűség-fekete.

3. szint: Kapitális réteg: - vastagsága 17-20cm. Életünk forgatókönyvében a kötelezően megtestesülő vágyak és akaratok képe. Ezeknek a vágyaknak, akaratoknak forgatókönyvünkben megírt időben kötelezően meg kell valósulnia. Ha jók, ha rosszak, nincs kitérés előlük. A velük kapcsolatos élettapasztalatokat kötelező megszereznünk. Ez életünk fő leckéje. A pillanatnyi gondolataink tisztasága is tükröződik ebben a rétegben. Ez a réteg is lehet fényes, sötét vagy szürke - gondolataink milyenségétől függően.

4. szint: Sixtusi réteg: - vastagsága 30-40cm. Vágyódásunk és a be nem teljesült vágyaink szintje. Ez a szint is nagyon fontos tájékoztató a jellemünkről, erkölcsi alapelveinkről. Hasonlót jelez mint a második szint, de mégis nagy a különbség. Ezen a szinten csak vágyódunk, a második szinten vágyainkból már valóság lett. Nem mindegy, hogy csak vágyódunk valami után, vagy vágyainkat meg is valósítjuk. Ez a szint jellemünk alakulását jól mutatja, mert az ember jellemét vágyait fejezi ki igazán. Mondd meg, mi után vágyódsz, és megmondom, ki és milyen ember vagy. Az embert vágyai éltetik, élete folyása a vágyai irányát követi. A gyorsan múló vágyak nem jelennek meg, csak azok, amelyek után tartósan vágyódunk, ha ezekről lemondunk akkor a képek szertefoszlanak.

5. szint: Reinkarnációs réteg: - A halál és az újjászületési lehetőségeink képei. Attól függően, hogy hogyan élünk, életünk melyik forgatókönyvét valósítjuk meg, a halálunk ideje és módja is aszerint változik. De minden halállal szemben ott van az újjászületés utáni fő lehetőségnek a képe.

6. szint: Kreádor szint: - a Teremtés szintje. (Amit előző életünkben vagy életeinkben teremtettünk.) Az elkövetett fő hibák és a fő jó cselekedetek egy-egy jellegzetes képben jelennek meg. Ebből lehet megtudni, hogy miért sikerültek vagy nem sikerültek a dolgaink, ugyanazt a hibát ismételten elkövetjük-e? Amiben hibáztunk, azt a leckét újra visszaadják egészen addig, amíg meg nem tanuljuk. Ezen a szinten vannak a rögzített szeretet-energiák. Az elmúlt életünkben a másoknak adott szeretet-energiákat összegyűjtve visszakapjuk. Ugyanitt vannak a gyűlölet energiái is. A mások iránt érzet gyűlölet-energiákat is egy "csomagban" visszaadva, ezen a szinten tárolják. Ezek az energiák a mostani életünk használatára vannak. Az elraktározott energiák a "megfelelő" időpontban áramlanak a testünkbe,"fölülről" irányítva. A szeretet-energiák a javunkra vannak, a gyűlölet-energiák a kárunkra. A gyűlölet energiáit fel kell dolgoznunk, a fizikai testünkre és lelkünkre gyakorolt következményeit meg kell tapasztalnunk. "Csak azt visszük magunkkal a másvilágra, amit másoknak adunk" - ez a mondás tökéletesen igaz. Mindig azt kapjuk, amit másoknak adunk. Ki mit tesz - jót vagy rosszat -, magának teszi!

7. szint: Az Istennel való kapcsolat rétege. - Ez a szint az Isten iránti érzéseinket, hitünket tükrözi. Minél Isten-tagadóbb valaki, annál sötétebb ez a szint. Az ateistáknak szürke vagy fekete, az igaz Isten-hívőknek ezüst vagy aranysárga. Erről a rétegről tehát feketén-fehéren leolvasható hitünk tisztasága. Ha ez a réteg sűrű és világos akkor az nemcsak azt jelenti, hogy erős az Istenhitünk, hanem azt is, hogy nincs az a negatív szellemi erő, ami ártani tudna, mert ezen a rétegen nem tud áthatolni, lepereg róla. Az ilyen réteg védelmet nyújt minden negatív energiával vagy rossz szellemlénnyel szemben. Az igaz istenhívők lelkét, lelki nyugalmát mások nem képesek megzavarni. Ez valójában minden földi boldogság alapja! A gyenge és sötét 7. szintű rétegen minden ártó erő vagy szellemlény át tud hatolni. Ezt a réteget mások nem erősíthetik meg helyettünk, csak mi tudjuk azt erősíteni és tisztítani, ha Istennel való kapcsolatunkat, hitünket állandóan erősítjük. "Ha Isten Velem,nincs ki ellenem."

8. szint: Misszionárusi réteg. A földi küldetés jellegzetes képe jelenik meg ezen a szinten. Ez csak a magasabb küldetéssel érkezőknek van. Mit jelent a magasabb küldetés? Az emberiség egésze szempontjából fontos feladatok megoldását. A magasabb küldetésre a lelket Isten választja ki a legjobbak közül. Ez a küldetés nem azt jelenti, hogy a küldötteket trónszék várja. Nekik az élet legnehezebb útján kell járniuk, a legkeményebb próbákat kell sikeresen kiállniuk ahhoz, hogy a küldetésüket teljesítsék.

9. szint: A lelkiismeret szintje. Azt jelöli, ki vagyok én valójában. Mennyből jövő új, semleges lélek, vagy újjászületett lélek-e? Milyen lélek vagyok, sötét vagy világos a mostani életem alapján?

 

Az aura látáséról:

A szabad szemmel való auralátás bizonyos fokig fejleszthető, de csak az alacsonyabb rétegű szín látásáig. (Az auralátás elsajátításának módjáról Barbara Ann Brennan: Gyógyító kezek c. könyve jó útmutatást ad.) A magasfokú harmadik szem látóképességgel nézve a szintek és a képek is láthatók, de a képek teljes látását csak kivételes esetben engedik meg. Ez nem ránk tartozik. Ha látnánk, mindent tudnánk egymásról, ami nem mindig lenne jó. Az aura első rétege tudományos eszközzel, Kirlián fotóval fényképezhető.

 

Az aura sérülései:

Az aura formája nem mindig tojás alakú. Ha sok ember van összezsúfolva, akkor összenyomják egymás auraburkát. A fizikai testet ért sérülések az aura első rétegében kárt tehetnek, átszakíthatják azt. Az aura többi rétegének a fizikai erő nem tud ártani, de negatív energiák felhalmozódhatnak benne. Az aura nagysága változó. A réteg vastagsága az ember lelki erejétől, lelki szilárdságától és egészségi állapotától függ. A rétegek eltűnhetnek, de a kép megmarad, és a réteg is újraépülhet egy idő után. Az aurát meg lehet tisztítani a negatív energiáktól, de tökéletesen csak a 3-4. szintig. Azon felül már csak Isteni szintről lehet a tökéletes tisztítást megvalósítani. A tisztítás megkönnyebbülést, jobb közérzetet biztosít, mert megszabadulunk a negatív energiáktól. Az ima, a bűnbánat is tisztítja az aurát, de csak az őszinte! Az őszinte ima és bűnbánat jutalmául az Isteni szintről tisztító energiaesőt kapunk.

 

Az auratestek uralkodó színei:

Uralkodó érzelmeink energiáinak színe, sugárzása, áthatja egész auránkat. Pl.: a szerelmesek egész aurája rózsaszínűvé válik. Aki szeretettel telítődik, annak zöldes lesz. Aki mély áhítattal Istenhez imádkozik, annak aranyszálak szövik át auráját. Akinek sötét gondolatai vannak, annak aurája is szürkévé válik. Az auratestek egymásra hatása: unszimpátia: a két aura taszítja egymást, barátok: kék vagy zöld színű összekötő erő van közöttük, szerelmesek: ha közel vannak egymáshoz akkor aurájuk eggyé válik, harag: távoltartó energiacsövek alakulnak ki.

 

Az aura fejlődése:

A fogantatás pillanatában csak az aura 7. rétege van a megtermékenyített petesejt körül. Ahogy megszületünk, minden páros réteg kifejlődik. Egyéves korára az ember páratlan rétegei is kialakulnak. Az anyaméh körül külön védelmező auraréteg van. A 3-as szint jelzései a karmikus képek, a kötelező életképek, ezek a születés pilanatától jelen vannak. A veleszületett betegségek ezeknek a képeknek alapján fejlődnek ki. A halál után az 1-3-5-ös égi gyűjtőhelyre száll. A többi a lélekkel és a fizikai testtel 3 napig együtt marad a Földön, de közben a 2-4-6-8-9-es eggyé alakul, és 3 nap után távozik a lélekkel és az energiatesttel együtt a Földről.

 

Az aura funkciói:

A fizikai test, az energiatest és a lélek védelme, de energiatartalékként is szolgál. Az aura-képek hordozása, jelzés a felsőbb szinteknek. Az auraképek és színek alapján minden lényeges leolvasható rólunk!

Aurája minden élőnek és "élettelennek" van. Az "élettelen" anyagoknak csak egy fizikai, a növényeknek viszont fejlettségüktől függően 2-3 vagy 4 aura rétegük van. 

 

Különleges aurajelzések:

A magasabb küldetéssel érkezőknek megkülönböztető jelzéseik vannak, pl. Glória a fej körül. Ezt a jelzést a Szentek feje körül már régóta ábrázolják. Miért a megkülönböztető jelzés? A jelzések nem nekünk szólnak, hanem a bennünket közvetlenül felügyelő szellemvilágnak. Nekik fokozott figyelmet kell fordítaniuk a jelzések viselőire, segíteniük kell útjukat, támogatni kell küldetésüket.

 

Az aura létét igazolják:

·   Kirlián fotóval fényképezni lehet.

·   Az alsó szintek látását mindenki kifejlesztheti.

·   Kézzel érzékelhető, tapintható.

·   A szentek köré már régen is odarajzolták.Jézust és Szűz Máriát is legtöbbször aura burokban ábrázolták.

·   Harmadik szemmel tisztán látható.

Mit jelentenek az aura színei?

 

Vörös

A tisztánlátók egyetértenek abban, hogy a vörös az energia színe. Ez rokon fogalom az 'idegi és érzelmi állapot'-tal. Az összes színt beleértve leszögezhető, hogy nagyon sok múlik az árnyalat erősségén, s a szín kapcsolatán más színekkel. Ez természetesen igaz a vörösre is. Ha a sötétvörös van túlsúlyban, s az egyén szeret is vörös ruházatot viselni, akkor bizonyos lehet abban, hogy az illető egyfajta ideges, nyugtalan állapotban van, mely még személyiségének fejlődésére is veszélyes lehet. A szín összetétele is fontos jelzés. a bíborvörös erős 'én'-t jelent. Azonban a vörös halványabb árnyalata, bár szintén energikus személyre utal, ez a körülmény már sokkal jobban jelzi azt a tendenciát, hogy az egyén megindult az érzelmi egyensúlyának megteremtése felé vezető úton.

A világospiros színű aura már enyhe provokáció hatására is sötétvörösre válthat (pulykaméreg!), így hát legyen óvatos! A piros és a rózsaszín az éretlenség jele. Ugye Ön is észrevette, hogy a tizenévesek milyen szívesen öltöznek korallpirosba vagy rózsa-színbe, s milyen sűrűn használnak ilyen színű kozmetikai szereket?

 

Amikor a vörös szín egyfajta sötétrózsaszínbehajlik - mely szín a vörös és a kék egyfajta keveréke - ez egy nyugodtabb, kontrollált személyiséget fed. A gyöngyházfényű, szivárványszínekben játszó rózsaszín gyakran a szerelmes emberek auraszínét jellemzi. A szerelmesekre mondják is, hogy rózsaszínben látják a világot. Azokkal tehát, akiket szemmel láthatóan túl sok vörös vesz körül, érdemes óvatosan bánni.

 

Ha úgy találja, hogy vonzódik a vöröshöz feltétlen meg kell bizonyosodnia arról, hogy valójában sokkal többet használja-e ezt a színt, vagy pedig a többi színnel megfelelő egyensúlyban. Ha ugyanis tényleg túlnyomóan ezt a színt használja, akkor ez azt is jelentheti, hogy túlságosan önző és ráadásul érzelmileg is bizonytalan.

 

Valószínűleg észrevette már, hogy ha valaki nagyon felmérgeli magát, akkor vörös fény villan a szemében, s ez arra figyelmeztet, hogy vihar van kitörőben, vagyis jó lesz vigyázni. (Vörös köd ereszkedik eléje.) A vörös szín összefügg az akaraterővel, a szimpatikus idegrendszer állapotával, s a szexuális összhanggal. Jelent vágyat, kívánságot és sóvárgást.
Mindig érdekes lehet felkutatni azokat az embereket, akik vörös autót szeretnek vezetni. Ök nemcsak egyszerűen ilyen autót vásárolnak, hanem a lehető legsötétebb árnyalatot veszik meg, amit csak kapni lehet. Ők hajlamosak arra is, hogy az autójukat a szokásosnál sokkal jobban kidíszítsék. Valószínűleg úgy fogja találni, hogy azok, akik vörös autót vezetnek sokkal jobban hajlamosak agresszivitásra vezetés közben - így mutatják, hogy ők olyasvalakik, akik fel akarják hívni magukra a figyelmet.

 

Narancssárga

 

Ez nagyon jó szín. A Napnak a színe. Energiát jelent. Persze valószínűleg nem azt a fajta energiát, amelyet a vörös. A narancssárga színű aura hordozói ugyanis sokkal kreatívabbak, mint vörösszínű társaik. Ez a szín erős hajlandóságot mutat arra, hogy más színekkel együtt jelenjen meg. Az aranyba hajó narancssárga szín életerős személyt mutat, aki jó önkontrollal rendelkezik. Olyan valakit, aki elvégzi kitűzött feladatait. A szín árnyalatának erőssége is fontos. Például egy sötétbe hajló narancssárga olyan személyt sejtet, aki abban az időben hajlamos a lustálkodásra.

 

Sárga

 

A legtöbb pszichológiai forrás megegyezik abban, hogy ez az értelem színe. Azok, akik szeretik ezt a színt, mély gondolatokkal rendelkező emberek. Sokat olvasnak, s minél jobb intellektussal rendelkeznek, ez a szín annál erősebb az aurájukban. Jó egészségi állapot‚ kiegyensúlyozottság jellemzi őket. Kedvesek, barátságosak, szeretnek kirándulni, ezenkívül a társaságot is kedvelik, anélkül, hogy basáskodókká válnának.

 

Fizikálisan éppen megfelelő az összhang a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszerük között. A sárga szín azokra jellemző, akik előre igyekeznek abban a reményben, hogy később nagyobb boldogságra számíthatnak. Ursula Ruberts szerint a halványsárga szín megjelenése az aurában azt mutatja, hogy egy gyerek értelmi fejlődése megindult, amennyiben a feje körül tűnik fel ez a szín. A leghalványabb árnyalatú citromsárga először - mélyebb árnyalatú sugarakkal amint a gyermek elkezd gondolkozni, s elindul az értelmi fejlődése. Ez a jelenség nagyjából hétéves korban játszódik le, habár a korán érő gyermekeknél természetesen korábban is megtörténhet.

 

A sárga - a tisztánlátók szerint - kapcsolatban áll a gondolkozási-, érvelő- és vitázó-képességgel is. Sőt. A világ divatjában a sárga tűnik a kedvenc színnek amikor a dolgok általában jól mennek, különösen akkor, ha annak a bizonyos országnak a gazdasági fejlődése megfelelő, de ez igaz a világra általában is. Ez a 'minden rendben' érzés jelentkezik a társadalmat alkotó emberek érzelmi állapotában amikor sokan vesznek fel sárga öltözéket. Ausztrália egyenletesen fejlődő, békés korszakában, a bányászati fellendülés idején, a hatvanas években, a miniszoknyák széles körben, s szinte minden fajtában megjelentek, a népesség legnagyobb része sárgát ‚s narancssárgát viselt.

 

Zöld

 

Ez a szín mutatható ki az orvosok‚ s a nővérek aurájában, illetve mindazokéban, akik a gyógyítás művészetével foglalkoznak, vagy azzal kapcsolatban állnak. A forrásmű szerzője leírja, hogy emlékszik a gyermekkorában a Calvary Kórházban eltöltött idejére, ahol az osztályok halványzöldek voltak, a lepedők zöldek, s néhány apáca is zöld fátylat viselt. Van egy kórház Melbourne-ben, ahol különböző csontbetegségeket kezelnek, s amikor a páciens az operáció közelébe kerül, akkor zöld pizsamát adnak rá, s nővérek is zöld ruhát öltenek. Mindez véletlenségből lenne így? Mindössze egy véletlen egybeesésről lenne szó, vagy tudatalattink pontosan tudja, hogy a zöld elsősorban a gyógyítás színe?

 

A legtöbb esetben a zöld más színekkel is társul, s igen hajlamos arra, hogy különböző árnyalatokban jelenjen meg. Más szavakkal kifejezve ez azt jelenti, hogy a zöld nem mindig uralkodó szín. Ha azonban egészen sok zöld tűnik fel az aurában, akkor ez úgy értelmezhető, hogy az adott személy szeretne hatással lenni másokra, szeretne a saját útján járni. Ellenáll a kívülről eredő változtatási szándéknak. Ha valaki általában nem szeret zöld ruhát viselni, mégis egyszerre elkezd ilyeneket használni, akkor ez abbéli törekvésének a jele, hogy szeretne egészségi állapotán javítani.

 

Ha a zöld kezd kékbe hajlani, akkor ön olyan emberrel találkozott, aki szívélyes és megbízható. A citromszerű zöld némi álnokságra való hajlamot jelez. A zöld szín gyengül ebben az esetben. A zöld színhez társulhat féltékenységi érzés is. Ez akkor jelentkezik, amikor egy alapvetően sárga színű aurát zöld szín ölel körül. Ekkor két alapszíne van az aurának, mindkettő dominanciára törekedve.

 

Kék

 

Ez a szín a szellemi ihletettség színe. Edgar Cayce úgy tartja, hogy az imádkozók és az elmélkedők színe. Ursula Roberts viszont úgy véli, hogy a kék - bíborszínű nyalábokkal vegyítve - annak a jele, hogy az adott személynek működnek a természet-feletti képességei. Az önzetlenség színe is.

 

A sötétebb árnyalatú kék a legkívánatosabb. Például, a híres Luscher pszichológiai színteszt, melyet Svájcban használnak, azt mutatja, hogy a kék a békét jelenti. Betegség idején, kimerült állapotban, az igény megnövekszik e szín iránt. Azok, akiknek kedvenc színük a sötétkék, nyugodt és rendezett környezetre vágynak. Ez egyfajta barométere lehet az adott személy függetlenségének és mutatja a mások iránt érzett könyörületét is. Azok, akik legjobban a sötétkék színhez vonzódnak, megtalálták életük békéjét. Rendszerint a másokon való segítésnek a belső szükségszerűsége tölti el őket. A szociális munkások gyakran vonzódnak a színárnyalat iránt.

 

Az egyetlen halvány negatív vonása ennek a színnek az, hogy az adott személy hajlamos elkedvetlenedni, s szeszélyesnek lenni. De ennek ellenére a megelégedettség tölti el belső világát legnagyobbrészt.

 

A halványkék némi éretlenséget tükröz, bár az illető folyamatosan próbálkozik azirányban, hogy eredményeket érjen el az életében - olyasféle próbálkozó típus. Habár a frusztráció változatlanul előfordulhat, ennek iránya azonban úgy alakul, hogy az megfelel az illető számára. A segítőkészséget is jelentheti. Ha valakiben olyan gondolatok támadnak például, hogy szükségét érzi a másokon való segítésnek és ezt ki is mutatja, akkor az aurájában kék sugárkitörések lesznek megfigyelhetők.

Ibolya

Habár ez a szín valamiféle keveréke a vörösnek és a kéknek, mégis az aurában jelentősen eltérő, önálló jelentéssel bír. Az ilyen színű aurával rendelkező személy valószínűleg mélyen vallásos. Olyasvalaki, akit nem von uralma alá az anyagi világ, sokkal inkább szellemi, spirituális. Az igazság után kutatók színe.

A legjellemzőbbje ennek a színnek az eredete - a vörös és a kék keveréke - érzékenységre vall, szoros összhangot jelent az energiával való telítettség és a kutatási igény között, s egyfajta vonzódást érez a mágikus dolgok iránt.

A magasabb egyházi méltóságok ruházata határozottan abba az irányba tendál, hogy sötétkéket viseljenek - bíborba, sötétlilába hajlóan. És ebben a vonatkozásban ismét egy olyan momentumra bukkanunk, ahol a szín az igazi jelentést hordozza. Az ibolya szín kapcsolatban áll a szervezet mirigyeinek működésével is.

Barna

Nem igazán jó szín. Olyanoké, akikben egyfajta bizonytalanságérzés uralkodik el. A tétlenség, a vezetőképesség hiánya, jellemzi a szín hordozóit. Igen gyakran figyelhető meg a lusta emberek aurájában. Néha egy kevés sárga tűnik fel a barna aurában, s ad az illetőnek egy valamivel boldogabb életérzést az egyébként örömszegény életéhez.

Gyakran jelenti az érzelmek elfojtását, ha valaki a barna színhez ragaszkodik környezetében. Egy jelzés lehet ez a szín arra vonatkozóan is, hogy a szervezet érzékelő funkciói rossz hatásfokkal működnek. A barna domináló szín igényt jelent nagyobb belső biztonságra, a másokhoz való tartozásra. Ez az elsődleges színe a Földnek, s utal arra is, hogy vágyódunk egy alapjaiban biztonságos otthonhoz és biztonsághoz, egy helyhez, ahová tartozni szeretnénk.

Szürke

A szín rossz egészségi állapotot tükröz. A színek hiánya az életenergia hiányát is jelenti. Az ilyen emberek kerülik a dolgokba való beavatkozást, "ülnek a kerítésen és figyelnek", igyekeznek mindentől távol maradni.

Gyakran jelent ez a szín egyfajta nyilvánvaló önbecsapást. Ha megfigyeljük a divat diktálását, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy a szürke olyan esetekben a menő, amikor egy társadalom nyilvánvaló próbatételeken megy át. De mindezek ellenére gyakran merül fel az igény, hogy az egyhangúságot vörös sugarakkal közömbösítsék. A Luscher-féle színteszt eredményei arra mutatnak rá, hogy az ipari- és az üzleti vezetők gyakran választják a szürkét egyiknek a három kedvenc színük közül. Mindez igazolni látszik egy széles körben elterjedt pszichológiai elképzelést, miszerint, azok akik kitűnnek vagy kiemelkednek társaik közül, sokkal kevésbé saját, természetes adottságaiknak köszönhetően teszik ezt, sokkal inkább egy kényszerítő belső ösztönzés hatására megpróbálnak elszökni olyan problémáiktól, melyek aggodalommal és elégedetlenséggel töltik el őket.

Mindez természetesen csak egyetlen valószínűsíthető ok azok közül, melyek az üzlettel elfoglalt embereket rendszerint boldogtalan családi élettel sújtják. Ezek az emberek inkább az üzleti életben élik ki magukat, ez hoz számukra megelégedést. Jól megkülönböztethető törekvéseik vannak az irányban, hogy erre van inkább szükségük - szemben a családi élettel. Egyfajta kimértség, a kommunikációra való igény jellemzi őket, olyan helyzetek keresése, ahol a határozott érzelmi megnyilvánulások elkerülhetők.

Fekete

Gyakran láthatók üres területek az aurában - összhangban a fiziológiai működéssel. Akár ez kifejezetten fekete-ként jelenik meg, akár csak a színek hiánya, valójában senki sem tudja, hogy mit jelent. Abban az esetben, ha egy személy vonzódik a fekete színhez, sokkal több minden levezethető a szín használójának személyiségéről, egyéniségéről. A fekete a halál fizikai színe. Joanne Dixon elmondta, hogy a John F. Kennedy ellen elkövetett későbbi merényletet egyik jóslata során úgy látta, hogy Lyndon B. Johnson elnök feketébe burkolt keze leteker egy feliratot, s azon a később meggyilkolt elnök neve áll.

A Luscher-féle színteszt azt mondja, hogy az a személy, aki a feketét választja kedvenc "színének", az kiegyensúlyozott viselkedést mutat, bár szélsőséges természetű. Olyan személy, aki igyekszik mindent megtagadni. Tiltakozik minden állandó állapot ellen, amelyben szerinte semmi sem olyan, mint amilyen lehetne. Lázad a sors ellen, főleg a saját sorsa ellen. Más szavakkal: a fekete a különösen erős negatívumot jelenti, sötét kilátásait a megtagadott életnek. A vég ábrázolását.

Fehér

Ez az eredménye a színek tökéletes kombinációjának, ha azok eggyé vannak összekeverve. Az egyesítés tiszta fényt eredményez. Edgar Cayce úgy érezte, hogy ez a fehérség egy "tökéletes egyensúlyban levő lélek" színe, egy olyan állapoté, melyre valamennyien törekszünk.

Ezzel a gondolattal a fejünkben érdemes egy érdeklődő pillantást vetni arra, vajon hogyan reklámozzák a mosóporokat. Arra ösztökélnek bennünket, hogy vessük kíváncsiskodó tekintetünket a hátsó udvarunkból a szomszéd ruhaszárító köteleire. Vajon a kiteregetett ruhájai fehérebbek a miénknél? Talán még a fehérnél is fehérebbek! Nosza, gyerünk, rohanjunk a legközelebbi szupermarketbe és vegyük meg a megfelelő mosóport, mossuk a saját ruhánkat fehérebbre a legfehérebbnél! Ez csak vajon a reklámszövegírók trükkje arra vonatkozóan, hogy felkeltsék az érdeklődésünket a tökéletes állapot iránt? A fehér milyensége mutatja azt, hogy milyen állapotban van a lélek a fejlődése során? A gyártók tudják melyek azok a tudatalatti törekvéseink melyek legbelsőbb lényünket vezérlik?

Érdekes eszmefuttatásként talán érdemes elgondolkozni az alábbi helyzeten: Nézzük végig a világ vezető képtáraiban fellelhető festményeket a megfeszített Krisztusról. Vajon az emberek felismernék benne a megváltót, ha nem övezné ragyogó fehér aura?

(http://occultus.freeblog.hu/archives/2007/01/10/I_FEJEZET_Mi_az_aura/)

(http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=12735&h_id=29924&a_id=450142)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr603874601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"