"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2012. január 13. 15:26 - D.C

A milliomos elme titkai:

randy-gage.jpg

Az amatőr és a profi között az a különbség, ahogyan a félelmüket kezelik.
A félelemaz, ami visszatartja az embereket attól, hogy azzá váljanak, amik valóban lehetnének. Valamennyien rendelkezünk alkotó energiával, megvalósításra érdemes célokkal, lehetetlennek tűnő, de elérhető álmokkal. De minderről hajlandók vagyunk lemondani. Ezt persze mi nem ismerjük be önmagunknak. Inkább találunk valamilyen hihető kifogást, vagy másokat okolunk helyette (nincs pénz, idő, a körülmények nem kedvezőek...).

Eljött az ideje annak, hogy az emberek jövedelemszerző foglalkozását leginkább ne a szülőktől öröklött szakmák határozzák meg, hanem a másoktól átvett gondolatmenetek, észjárásminták és logikai következtetések. A világmindenség semmit sem adhat a markodba, amíg abban olyan dolgokat szorongatsz, amiktől meg kellene szabadulnod. A leghatékonyabb jólétcsináló eszköz a bölcsesség. jóléttudattal rendelkező személyek álmodozók. Egy jobb célmegvalósítási módot képzelnek maguk elé, és annak kivitelezésén dolgoznak. Leginkább pedig, egyáltalán nem veszik meg a körülöttük élők negatív, és téves hiedelmeit. Amikor valakitől azt hallják, hogy egy dolgot nehéz, vagy lehetetlen megcsinálni, egyszerűen csak megmosolyogják a gondolatot. A tömeg gyáva és óvatos riogatása nem könnyen téríti el őket. Nem arról van szó, hogy a tömeget alkotók hazudnának. Ők őszintén azt hiszik, hogy a dolgok nem megvalósíthatók.

Nem ismerik a különbséget a tények és a hiedelmek között. Miként egy kertész köteles rendben tartani a saját parcelláját, hogy a gyomok ne lepjék el, neked is gondoznod kell az elméd veteményes kertjét, és ki kell gyomlálnod a nélkülözés, a korlátoltság és negatívizmus gondolatait. Gondoznod és gyengéden ápolnod kell a boldogságot, sikert és életcélt tükröző gondolataidat.
Ha ilyen kertészként fogsz tevékenykedni, hamarosan azon veszed majd észre magad, hogy lelkednek mesteri módon művelő kertésze lettél.

Eljutsz annak az alapos felismerésére, hogy a körülményeknek nem áldozata vagy, hanem az építésze. Ugyanis azok a gondolatok, amelyeknek érvényesülni engedsz, fogják formálni a jellemedet, kialakítani a körülményeidet és végül meghatározni a sorsodat. Egy átlagos napilapban, az elolvasott tartalom 90 százalékát vagy még annál is többet, a negatív hírek alkotják. Az arány hasonló a többi médiában is. Neked nincs szükséged ezeknek a híreknek a többségére.

Valóban azt hiszed, hogy fontos számodra azt megtudni, hogy az elmúlt éjszaka hány ház égett le, hány embert öltek meg, vagy hány autót loptak el? Mindennek a negatív információ tömegnek hatására negatív gondolkodási minták képződnek az elmédben. Ahhoz, hogy boldog lehess, előbb egy életcéllal kell rendelkezned, tudnod kell mi az, és annak megfelelően kell élned az életed - még abban az esetben is, ha az számodra kellemetlen, politikailag helytelen, vagy népszerűtlen; még akkor is, ha az érzelmeid más irányba vinnének. Minden nap részesítsd magad több pozitív, mint negatív programozásban.

Fokozatosan meg fogod így majd változtatni az alapvető hiedelmeidet. (És nem kell összeverned magadat azért, mert ez nem következik be néhány hét alatt. A negatív hiedelmeidet is több éven keresztül alakítottad ki.) Ha egyszer az alapvető hiedelmeiden sikerült már javítanod, képes leszel egy pozitív jövőképet megalkotni, aminek alapján szívesen élnéd az életed. Amikor ezzel kész leszel, már csak idő kérdése, hogy ez a jövőképed testet öltsön.

Randy Gage

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr193542754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása