"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"

2015. március 08. 13:36 - D.C

ROBIN S. SHARMA : Kezd jól a napod

4_005_melatonin_original-copy-550x405.jpg

Kezd jól a napod

Amilyen a reggeled, olyan lesz az egész napod. Az ébredés utáni első fél órát úgy nevezem: „a platina harminc”, hiszen valóban ezek a napod legértékesebb percei és nagy hatással vannak az ezt követő időszak minőségére. Ha elég bölcs és fegyelmezett vagy ahhoz, hogy e kulcsfontosságú időszak során csupán a legtisztább gondolatok járjanak a fejedben, és csak a legjobb tevékenységeket végezzed, észre fogod venni, hogy megváltozott módon peregnek majd a napjaid.


Nemrégiben elvittem két kisgyerekemet a szenzációs Everest filmre. A lélegzetelállító látványon és a hősiesség erőteljes bemutatásán túlmenően volt valami, ami nem ment ki a fejemből: annak érdekében, hogy a hegymászók elérjék a csúcsot, létfontosságú számukra egy jó alaptábor. Képtelenség volna számukra a csúcs elérése a hegy lábánál lévő tábor nélkül, amely menedéket nyújt számukra, ahol pihennek és feltöltik a készleteiket. Miután elérték a kettes számú tábort, visszatértek néhány hétre a bázisra feltöltődni. A hármas számú tábor elérése után ismét visszatértek az alaptáborra, hogy felkészüljenek a mászásra a négyes számú táborig. És a négyes számú tábor elérése után ismét lementek a hegyről az alaptáborba, mielőtt nekivágtak a végcélnak, a csúcsnak Véleményem szerint annak érdekében, hogy elérjük személyes csúcsainkat és úrrá legyünk a saját életünk napi kihívásain, hasonló módon szükségünk van a magunk alaptáborának újbóli és újbóli meglátogatására „a platina harminc” idején. Szükségünk van rá, hogy elmenjünk egy helyre, ahol újra, meg újra kapcsolatba kerülhetünk életünk küldetésével, megújíthatjuk önmagunkat, és azokra a dolgokra fókuszálhatunk, amelyek a leginkább számítanak.A saját életemben egy igencsak hatékony reggeli rítust fejlesztettem ki, amely biztosan jókedvű és békés indítást ad a napomnak. Miután felkelek, egyenesen a „személyes szentélyembe” megyek. Egy kis hely, amelyet önmagámnak hoztam létre, ahol zavartalanul gyakorolhatom „megújító” tevékenységeimet. Aztán mintegy negyed órát töltök néma elmélkedéssel az életem jó dolgaira fókuszálva, és magam elé képzelem az elvárásaimnák megfelelően kibontakozó napot. Majd a kezembe veszek egy könyvet a bölcsészeti irodalomból, amely bővelkedik a sikeres élettel kapcsolatos örök igazságokban - hiszen oly könnyű megfeledkezni róluk ezekben a rohanó időkben. E könyvek közé tartozik a római filozófus, Marcus Aurelius Meditációk című kötete, Benjámin Franklin Önéletrajza és a Walden, Henry Dávid Thoreau tollából. Ezeknek a munkáknak a tanításai azokra a dolgokra irányítják a figyelmemet, amelyek valóban számítanak és segítenek abban, hogy jól indítsam a napot. A bölcsesség, amit az értékes kora reggeli percek során olvasok, betölti és megvilágosítja a napom minden hátralévő percét. Tehát, kezd jól a napot!

Meglásd, minden megváltozik.

 

 (Robin aharam)

(Ki fog majd érted sírni? részlet)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-forras.blog.hu/api/trackback/id/tr437251049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Áron777 2015.03.09. 23:53:55

Nagyon jó:)Ajánlom tőle a Szerzetes aki eladta a ferrariját c. könyvét!

nkokai 2015.06.01. 15:46:11

Jó könyv! Már legalább 3 hónapja keresem, csak éppen nem beszerezhető, sem használtban, sem a Trivium Kiadó által!!! A kiadó is csak "egyenlőre" tervezi, hogy "talán" nyomtatásba kerülhet az év második felében.

nkokai 2015.06.01. 15:49:52

(Robin aharam) ????? > Robin Sharma
"Emlékszel még arra, hogy ki voltál, mielőtt a világ megmondta neked, kinek kell lenned?"
süti beállítások módosítása